Moj ljubljenček

Naš pes

Naš pes spi v pasji utici. Ime mu je Capi. Z menoj se zelo rad igra. Z njim hodim na sprehode. Zelo dobro skače. Pri meni se zelo rad pocrklja.

Zala Pojbič, 2.a

Moj zajček Uri

Ima velika ušesa, rjavo bel kožuh in lepe brke. Njegov majhen smrček je črne barve. Njegove noge so bele barve. Ima okrogel, cofast, bel repek.

Aljaž Petrijan, 2.a

Zobna miška

Nekega dne je Maj šel v šolo. Po pouku je šel na kosilo in nato domov delat domačo nalogo. Nato se je zgodilo nekaj čudnega. Maju je izpadel zob. Pokazal ga je družini in ga dal pod vzglavnik. Naslednji dan zoba ni bilo več. Namesto njega je bilo pod vzglavnikom 10 evrov. Maj je bil vesel.

Aljaž Petrijan, 2.a

Nekega dne mi je izpadel zob. Potem sem zaspal. Prišla je zobna miška. Naslednji dan sem dobil 10 evrov. Miške nisem videl. Mislim, da je bela in prijazna.

Natan Vogrin, 2.a

Ne vem, kje živi zobna miška. Vem pa, da me bo obiskala, ko bom izgubil zob. Takrat mi bo v zameno za moj zob prinesla darila. Meni še ni izpadel noben zob.

Nevio Knaus Sever, 2.a

Otroci imajo mlečne zobe. Ko grejo v šolo jim izpade prvi mlečni zob. Ko se mlečen zob začne majati, se otroci veselijo zobne miške. Teja je komaj čakala, da ji izpade prvi mlečni zob. V ponedeljek se je res zgodilo to. Teja si je zob zavila v robček. Ko je šla zvečer spat, ga je dala pod vzglavnik. Sanjala je o zobni miški. Zobna miška je tiho prišla po zob in odšla v zobno deželo. Preden je odšla, je pod blazino pustila zlat kovanec. Ko je Teja vstala, se je zelo razveselila. Vsem je povedala, da ji je zobna miška pustila zlat kovanec za mlečni zob. Mama ji je razložila, da je zlat kovanec dobila zato, ker je bil zob zdrav, bel, čist in svetleč. Teja je bila zelo srečna.

Lara Kalamar, 2.a

Komentiraj

Uvrščeno v Mladi literati

Komentiranje je onemogočeno.